Det blev ikke til dansk sejr i Bahrain, alligevel blev det endnu en uge med fine danske præstationer. Både Rasmus Højgaard og Niklas Nørgaard (billedet) kunne notere en delt 8. plads i Bahrain Championship. Også Søren Kjeldsen og Sebastian Friedrichsen klarede cuttet i turneringen og hentede vigtige point til diverse ranglister.

Bahrain Championship blev vundet af sydafrikaneren Dylan Fritelli, der med sejren rykkede helt op som nummer 8 på Race to Dubai. På den vis overhalede han både Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard, der dog stadig er at finde i top ti på R2D. Niklas Nørgaard avancerede 30 pladser så han i denne uge er på 71. pladsen.

Se stillingen i Race to Dubai her.

På PGA Tour måtte man som konsekvens af voldsomt vejr først udsætte og senere helt aflyse finalerunden i AT&T Pebble Beach Pro-Am. Dermed endte Nicolai Højgaard på den 31. plads, han var på efter de tre runder, som blev gennemført. Vinder blev Wyndham Clark, ganske fortjent efter 60 slag og ny banerekord på det ikoniske anlæg lørdag. Nicolai er nu placeret på 19. pladsen på FedEx Cup ranglisten.

Se FedEx Cup ranglisten her.

Challenge Tour havde sæsonpremiere i Sydafrika, hvor fire danskere var til start. Hamish Brown og Christoffer Bring klarede cuttet i SDC Open, uden dog at blande sig i topstriden. Walisiske Rhys Enoch vandt, mens Christoffer Bring sluttede som nummer 52 og Hamish Brown som nummer 68.

Se stillingen i Road to Mallorca her.

Også på verdensranglisten blev Niklas Nørgaard ugens danske højdespringer. Med 8. pladsen i Bahrain blev det til en fremgang på 32 pladser, så han i denne uge er på 283. plads. Mere interessant er måske Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesens kamp for at kvalificere sig til The Masters i april.

Begge oplevede en beskeden fremgang på OWGR. Thorbjørn Olesen rykkede en plads frem til 56. pladsen uden at spille, mens Rasmus Højgaard med 8. pladsen i Bahrain rykkede to pladser frem, så han nu er på 68. pladsen. Kravet for kvalifikation til The Masters er en placering i top 50 ugen før årets første major, hvilket vil sige på den verdensrangliste, der offentliggøres den 8. april.

John Axelsen 500 496 -4

Den 14. februar slutter salget af Early Bird-billetter til Danish Golf Championship. Med andre ord stiger prisen den 15. februar. Eksempelvis vil en partoutbillet stige med 110 kroner, og er man fire, der skal af sted, så sparer man 440 kroner ved at købe senest på Valentines Day.

Bemærk, at der er gratis adgang for børn under 16 år til Danish Golf Championship i august og reducerede priser for unge mellem 16 og 18 år.

Der er gratis parkering for alle hele ugen. En anden god nyhed er, at parkeringspladsen kun ligger to flækkede sandjern fra banen.