Rasmus Hjelm kæmper fortsat med om European Challenge Tour pladserne fra næste sæson.
Rasmus Hjelm kæmper fortsat med om European Challenge Tour pladserne fra næste sæson.

Rasmus Hjelm bankede i 2014 på til European Challenge Tour, og igen i år ligner det en neglebidende afslutning på ECCO Touren og Nordic Golf League for nordjyden.

De sidste måneder har resultaterne og formen været god for stabile Hjelm, men konkurrencen er hård på Nordic Golf League i 2015.

– Jeg synes faktisk, at spillet har været rigtigt godt de sidste mange uger, og jeg har egentlig også været godt tilfreds med resultaterne. Men jeg må jo konstatere, at de andre spillere, der spiller med om Challenge Tour pladserne, bare bliver ved med at spille godt. Det ser ud til at blive en spændende afgørelse på sæsonen, siger Rasmus Hjelm til ECCO Touren.

– Jeg tror stadig på, at hvis jeg fortsætter mit arbejde, så kan jeg snige mig ind i top-5 på Nordic Golf League, inden sæsonen slutter. Og skulle jeg slutte på en sjetteplads, så kan den også blive vigtig, tror jeg, uddyber Hjelm optimistisk.

– Det er i hvert fald svært at afvise, at Tapio (red. Tapio Pulkkanen) kan tage på Tourskolen og spille sig til en bedre kategori, og det samme er gældende for de andre spillere i toppen af Nordic Golf League.

Basis for nyt topresultat på Skjoldenæsholm
I denne uge afvikles Danæg PGA Championship på Skjoldenæsholm Golf Center, og da en række af ECCO Tour profilerne i denne uge spiller European Tour Q-School 1st Stage i Fleesensee, så er Danæg PGA Championship en god mulighed for at trække lidt fra en række af de nærmeste konkurrenter som f.eks. Peter Vejgaard og Daniel Løkke. Rasmus Hjelm er via sin placering pr. 1. september allerede sikret en plads ved Tourskolens 2nd Stage i november.

– Jeg var ikke så god her på Skjoldenæsholm sidste år, men banen burde bestemt ikke være nogen hindring for et godt resultat. Den er ganske svær, og der skal slås en masse gode golfslag. Så hvis jeg spiller op til mit bedste, spiller jeg med om sejren på lørdag, sagde Hjelm forud for Danæg PGA Championship.

– Det kunne være dejligt at sætte en ekstra sjat penge og point ind på kontoen, så jeg kan lægge en smule afstand til de nærmeste konkurrenter på ranglisten, sluttede Hjelm.

Rasmus Hjelm har færdiggjort sin første runde af Danæg PGA Championship på Skjoldenæsholm Golf Center i et slag over banens par. Han er mod slutningen af førstedagen placeret som nummer 20.

Du finder GolfBox Nordic Golf League Ranking her.