Endnu engang kan vi se tilbage på en uge, hvor de danske golfspillere viste sig flot frem på flere forskellige tours. Det blev til danske top 10-placeringer på tre forskellige tours, bl.a. af en dansk debutant.

DP World Tour

Med endnu en top ti-placering, denne gang i Qatar Masters, tog Rasmus Højgaard (billedet) endnu et lille skridt fremad på verdensranglisten (OWGR). Rasmus rykkede fire pladser frem efter den delte 6. plads i Qatar Masters og er nu verdens nummer 64.

Også på Race to Dubai var der fremgang for den 22-årige Rasmus Højgaard, der generelt har haft en solid start på 2024. Han har spillet fem turneringer med det dårligste resultat som en 11. plads (to gange) og tre top 10-placeringer. Rasmus har overhalet Thorbjørn Olesen og ligger nu nummer 7, mens Thorbjørn ligger på 8. pladsen.

Trods en lidt sløj finalerunde i Qatar var der også fremgang for Niklas Nørgaard på diverse ranglister. En runde i 77 slag søndag betød, at Niklas gled tilbage til en delt 27. plads, som dog var nok til at rykke otte pladser frem til 63. pladsen på Race to Dubai og to pladser frem til 281. pladsen på verdensranglisten.

Se resultatet af Qatar Masters her

Qatar Masters blev vundet af japaneren Rikuya Hishino, der rykkede helt op på 2. pladsen på Race to Dubai og op som nummer 75 på OWGR.

Thorbjørn Olesen, som heller ikke var i aktion denne uge, faldt en enkelt plads tilbage på verdensranglisten til 58. pladsen. Men både han og Rasmus Højgaard banker for alvor på til en plads i top 50 og en mulig kvalifikation til The Masters. Det gælder om at være i top 50 på OWGR den 8. april.

Challenge Tour

Ugens danske højdespringer på OWGR blev Rasmus Neergaard-Petersen, som med en delt 6. plads i sin sæsondebut på Challenge Tour i Sydafrika avancerede 27 pladser fra 530. pladsen til 503. pladsen. Præstationen sendte Rasmus ind på 13. pladsen på Road til Mallorca.

Fem en ni startende danskere klarede cuttet i Bain’s Whisky Cape Town Open, som blev vundet af svenske Mikael Lindberg.

Se resultatet her

LET

På Ladies European Tour fik Sofie Kibsgaard en flot debut som fuldgyldigt medlem af LET. Sidste sæson vandt hun LET Access Tour og rykkede op på LET, og allerede i sin første start blev det til en top ti-placering. Sofie sluttede på 8. pladsen i Magical Kenya Ladies Open. Cecilie Finne-Ipsen var også til start men missede cuttet.

– – – o0o – – –

Billetsalget til Danish Golf Championship er i fuld gang.

Bemærk, at der er gratis adgang for børn under 16 år til Danish Golf Championship i august og reducerede priser for unge mellem 16 og 18 år.

Der er gratis parkering for alle hele ugen. En anden god nyhed er, at parkeringspladsen kun ligger to flækkede sandjern fra banen.