Mange danskere var i aktion i sidste uge, men det var Thomas Bjørn, der trak de største overskrifter. Her får du overblikket over danskernes præstationer.

DP World Tour

Det blev til hele 10 birdies for Jonathan Gøth-Rasmussen på finalerunden af Magical Kenya Open. Desværre var der også en hel del scores der trak i den modsatte retning, en triplebogey og tre helt almindelige bogeys. Resultatet blev en 67’er og en score i -4 for dagen og såmænd også efter de 72 huller.

Dermed blev Jonathan den bedst placerede af de tre danskere, der klarede cuttet i turneringen, på en delt 42. plads. Det var Jonathans første klarede cut på DP World Tour i sit tredje forsøg. Rasmus Neergaard-Petersen havde en noget mere stille finalerunde med fire birdies og en enkelt bogey, hvilket resulterede i en 68’er. Samlet set endte Neergaard-Petersen på -2 og en placering som nummer 56.

Sebastian Friedrichsen havde også en noget ujævn runde søndag med seks bogeys og fire birdies. For ugen blev det også ret ujævnt, hvilket scores fra de fire runder vidner om: 76, 66, 70, 73 og en samlet score i +1, hvilket rækker til en delt 68. plads.

Magical Kenya Open blev vundet af den 34-årige hollænder Darius Van Driel, der efter sin 112. turnering på DP World Tour nu kan kalde sig vinder.

Se resultatet her

Challenge Tour

Det blev kun til 54 huller i NBM (Nelson Mandela Bay) Championship på Challenge Tour i Sydafrika. Allerede på tredje runde begyndte problemerne med vejret at drille arrangørene. Kraftig vind gjorde, at man først blev færdig med tredje runde søndag, og mere vind på finaledagen forhindrede, at de sidste 18 huller kunne gennemføres. Dermed blev stillingen efter 54 huller også resultatet, og her var det den svenske Golfbox Road to Europe-vinder fra 2023, Björn Åkesson, der toppede leaderboardet.

Tre ud af syv danskere klarede cuttet, og Nicolai Kristensen sluttede på en udmærket delt 17. plads. Hamish Brown blev nummer 27, og Jeppe Kristian Andersen endte på 60. pladsen.

Åkesson spillede på DP World Tour i 2013 og 2016, men da det ikke lykkedes at holde kortet efter 2016, stoppede han karrieren som spiller og ernærede sig i et par år som træner. Sidste år startede han op igen på ECCO Tour og Nordic Golf League, og med søndagens sejr synes han godt på vej tilbage til DP World Tour.

Challenge Tour holder nu pause indtil den 14. marts, hvor der afholdes to turneringer i Indien.

LPGA

Det blev igen til fine danske præstationer på LPGA Tour i Thailand sidste uge. Emily Pedersen havde en glimrende weekend med en 65’er lørdag, som var den bedste score i feltet, og en 68’er søndag, hvilket resulterede i en flot 7. plads med scoren -16. Nanna Koerstz Madsen, der vandt denne turnering i 2022, sluttede denne gang på en delt 29. plads.

Ingen kunne røre den ustyrlige Patty Tavatanakit fra Thailand, som hentede sin anden sejr i træk, efter at hun sidste uge vandt på LET i Saudi-Arabien. Med flotte runder på 67, 67, 66 og 67 slag endte Tavatanakit i -21 og vandt med et slag foran schweiziske Albane Valenzuela.

LET

I Lalla Meryem Cup i Marokko opnåede Nicole Broch Estrup en delt 10. plads, hvilket var sæsonens første top 10-placering. Den danske rookie, Sofie Kibsgaard, endte på en delt 30. plads. Turneringen blev vundet af den engelske spiller Bronte Law.

PGA Tour Champions

Fremragende andenplads til Thomas Bjørn. Læs referatet her.

PGA Tour

Det begyndte godt for Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard i Mexico Championship, men det sluttede knap så godt. Begge havde lave scores i første runde og klarede cuttet uden problemer, men ingen af dem kæmpede med i toppen, da det gjaldt på finaledagen. Thorbjørn endte på 46. pladsen, og Nicolai på 52. pladsen. Mexico Open blev vundet af den tidligere natklubsdørmand Jake Knapp, der var to slag bedre end finnen Sami Välimäki på andenpladsen.

ECCO Tour

Sæsonpremieren er i fuld gang i Spanien denne uge. Der spilles ECCO Tour Spanish Open, som afgøres tirsdag, og allerede torsdag går det løs med ECCO Tour Catalunya Championship.

Se livescore fra ECCO Tour Spanish Open her

– – – o0o – – –

Se en oversigt over alle billetterne til Danish Golf Championship

Her kan du købe billetter.

Bemærk, at der er gratis adgang for børn under 16 år til Danish Golf Championship i august og reducerede priser for unge mellem 16 og 18 år.

Der er gratis parkering for alle hele ugen. En anden god nyhed er, at parkeringspladsen kun ligger to flækkede sandjern fra banen.

Her kan du læse nogle af vores andre spændende nyheder.