Alle topspillerne er klar til Ledreborg Palace Golf Masters

Onsdag morgen går det løs ved Ledreborg Palace Golf Masters, og selvom sæsonen knapt er kommet i gang, så spidser det allerede til i kampen om de tre oprykningspladser til Challenge Touren. Alle de bedste er derfor til start. 

Trekløveret Marcus Helligkilde, Jeppe Huldahl og Mikael Lindberg har skabt sig et stort forspring til de øvrige på GolfBox Road to Europe, og med blot fire turneringer tilbage på den afkortede kalender, kan de med et topresultat i denne uge sikre sig avancement til Challenge Touren næste år. 

Helligkilde er klar til oprykning
– Jeg vil gerne tilbage til Challenge Touren med det samme. Jeg synes. mit spil er på rette spor og Challenge Touren er et vigtigt skridt i min udvikling på vejen mod Europa Touren, siger Marcus Helligkilde til ECCO Touren. 

I 2018 kvalificerede Helligkilde sig til Challenge Touren netop via Nordic Golf League, men en skidt 2019 sendte ham retur til de nordiske baner. Han føler, at han nu er bedre rustet til en sæson på Challenge Touren. 

– Jeg er blevet en bedre spiller, både fysisk og mentalt, og jeg føler, at jeg nu har niveauet til at kæmpe med i toppen af Challenge Touren – i hvert fald nogle af ugerne. Egentlig har jeg ikke gjort noget anderledes, men jeg har bare fortsat med de samme ting, og det bliver gradvis bedre og bedre, fortæller Helligkilde dagen inden Ledreborg Palace Golf Masters. 

Foruden sejren ved Destination Fyn Pro-Am Finale på Great Northern, så har 2020 været en hård sæson for John Axelsen.

John Axelsen: Kendskab til banen giver en fordel
Et andet stort dansk talent, der tropper op på Ledreborg Palace med nyfunden selvtillid i rygsækken er John Axelsen. Sorø-profilen, der ikke bor langt fra det midtsjællandske topanlæg, glæder sig til udfordringen, og efter sejren i sidste uges ECCO Tour Pro-Am finale på Great Northern, så tror han på et godt resultat. 

– Det er en bane, jeg godt kan lide, og som jeg kender ret godt faktisk. Geografisk ligger Ledreborg fint, så når jeg spiller med mine venner, så er det tit her, vi mødes, fortæller Axelsen til ECCO Touren. 

– De mange runder betyder, at jeg kender de fleste spring og hop på banen. Den er lidt links-agtig, så jeg tror, det kan blive en fordel, at jeg ved, hvor bolden hopper hen. Det bør kunne forhindre de høje scores, forklarer Axelsen, der desuden vurderer, at præcision i denne uge bør vægtes højere end længde. 

Normalt favoriserer banen de langtslående, synes jeg. Men roughen er højere end den plejer, så man skal holde den i banen, tror jeg. Den er tør, og så længe man ramme fairway, kommer længden nok helt af sig selv, forklarer Axelsen. 

2020-sæsonen har ikke været en dans på roser for den ny-professionelle tidligere verdensmester for hold, og det bærer denne uges målsætning også præg af.

– Jeg kunne godt tænke mig at spille nogle runder, hvor jeg har en god fornemmelse med spillet. Jeg vil gerne føle, at jeg ved, hvor bolden ryger hen. Og hvis jeg får det, så er jeg nok også med fremme, siger en ydmyg Axelsen, der forventer større tålmodighed fra sig selv end hidtil i denne sæson.

– Jeg har været lidt for utålmodig i år, og når man er utålmodig og samtidig spiller dårligt, går det galt. Strategien er derfor at holde bolden i banen, ramme en masse greens, og så udnytte de birdie-chancer der opstår. Og får jeg ikke min birdie, skal jeg bare tage min par og være glad for den, slutter Axelsen.

Flere store navne til start
Favoritterne i denne uge er foruden Helligkilde, Huldahl, Lindberg og Axelsen også Lasse Jensen, Aksel Kristoffer Olsen, Niclas Johansson, Oliver Hundebøll, Fredrik Niléhn Lauri Ruuska, Peter Launer Bæk og Victor Østerby. 

Følg turneringen LIVE – hul for hul
Som ved alle andre turneringer i denne sæson opdateres scores efter hvert hul. Det betyder, at du kan følge din yndlingsspiller fra start til slut på vores Livescore her. Men altså først fra onsdag morgen. 

Du kan se starttiderne ved Ledreborg Palace Golf Masters her.