Mikkel Hjorth fører PGA Catalunya Resort Championship efter førstedagen

Danske Mikkel Hjorth leverede en superrunde på førstedagen af PGA Catalunya Resort Championship. En runde i 62 slag (-8) på Tour Course, giver Lyngbygaard-profilen en to-slags føring efter de første 18 huller. 

Hele 9 birdies blev det til for Hjorth på dagens runde, og selvom Tour Course måske nok anses for at være den nemmere af de to baner, så er 62 slag stadig en kraftpræstation. 

 – Putteren var varm i dag. Jeg har spillet godt fra tee til green de sidste uger, men jeg har lige manglet at udnytte mine muligheder. Det må man sige, jeg gjorde i dag, griner Mikkel Hjorth. 

– Jeg har rigtigt meget fokus på at holde fast i de nye ting og mine nye opstillinger ved putting og det lange spil. Når min opstilling er rigtig, så ved jeg, at jeg kan spille god golf, men jeg har desværre tit haft en tendens til at falde tilbage til nogle gamle uvaner, når jeg er på banen, forklarer Mikkel Hjorth, der glæder sig over, at det virker anderledes denne gang.

– Når jeg kigger på min opstilling nu, så er den helt den samme som for en måned siden, og det er jeg rigtigt glad for. Det giver noget stabilitet at vide, at det ikke “skrider”, selvom man spiller mange turneringsrunder, fortsætter Hjorth. 

En formstærk Mikkel Hjorth vil spille med i toppen af Nordic League i år

Hjorth vil kæmpe med i toppen af Nordic League
Mikkel Hjorth har allerede en niendeplads og en 17. plads i sæsonen, og i de stærke felter ved de fire Winter Series turneringer, må det siges at være ganske imponerende. Inden denne uge placerer det østjyden som nummer 20 på GolfBox Road to Europe, hvorfra de fem bedste sidst på sæsonen rykker op på Challenge Touren. 

– Mit mål for sæsonen er at slutte i top-5 og komme på Challenge Touren. Nu har jeg været herude nogle år, og jeg synes godt, at jeg kan begynde at forvente af mig selv, at jeg kan blande mig i toppen, forklarer Mikkel Hjorth. 

– I forhold til den enkelte turnering, så er det klart, at jeg altid stiller op for dels at blive bedre og lære noget men naturligvis også for at vinde. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan være glad for en andenplads, men som udgangspunkt stiller jeg da op, og tror på, at jeg kan vinde, slutter altid sympatiske Hjorth, der bestemt har muligheden for at vinde PGA Catalunya Resort Championship.

Stærke danskere holder sig til
Lasse Jensen, Jeppe Kristian og Marcus Helligkilde, der alle var sejren nær for få dage siden, fortsætter de gode takter. Alle tre var i dag Stadium Course rundt i to under par, hvilket placerer dem på en delt 21. plads. 

Et slag efter ligger vinderen af ECCO Tour Spanish Masters by DAT, der sluttede for blot to dage siden. Jeppe Huldahl fandt ikke helt melodien fra i lørdags, men en runde i et slag under par på Stadium Course kan sagtens bruges. Huldahl ligger nummer 34 inden tirsdagens besøg på Tour Course, hvor han med en 62er lørdag sikrede sig første sejr siden Celtic Manor i 2009. 

Huldahl: Det var fedt at vinde igen
– Det var fedt at stå øverst på skamlen igen efter så mange år med “lige ved og næsten”, siger Jeppe Huldahl til ECCO Touren. 

Jeppe Huldahl genovervejer sin situation efter sejr ved ECCO Spanish Masters by DAT.

– En sejr er en sejr, og selvom det ikke nødvendigvis åbner så mange døre som en sejr lidt højere oppe i systemet, så kan jeg helt sikkert bruge sejren til en masse positivt, forklarer Jeppe Huldahl, der har svært ved at vurdere, hvad han egentlig selv ønsker at bruge sejren til.

– Hmm. Jamen egentlig så havde jeg ikke tænkt, at jeg skulle spillere så meget mere end de her turneringer, forklarer Huldahl, der i 2019 havde en skidt sæson på Challenge Touren, og står uden fuld spilleret i år. 

– Men det kan da godt være, at jeg skulle spille et par turneringer mere, og så se, om spillet fortsætter med at bevæge sig i den rigtige retning. Nu må vi se, hvordan det går de næste par dage. Det kunne jo også være fint at slutte på toppen, griner Jeppe Huldahl. 

Den italienske tidligere superstjerne, Matteo Manassero så ud til at have brugt “hviledagene” på at finde noget på rangen. Italieneren var rundt i par i dag, og selvom der stadig er plads til forbedringer, så er det et skridt i den rigtige retning for den fire-dobbelte Europa Tour vinder. 

På morgendagens anden runde af PGA Catalunya Resort Championship bytter spillerne bane, således at de spillere, der i dag spillede Stadium Course i morgen spiller Tour Course. Finalerunden onsdag afvikles på Stadium Course. 

Du kan se stillingen ved PGA Catalunya Resort Championship her

Golfen starter igen tirsdag morgen kl. 08.20, og du kan som altid i denne sæson følge spillerne HUL FOR HUL via vores livescores