Her ses Mads Søgaard ved Mediter Real Estate Masters 2017. Nu skal han forsøge at forbedre sin syvendeplads ved PGA Catalunya Resort Championship, der begynder søndag

Søndag indledes PGA Catalunya Resort Championship på ECCO Touren, og det giver Mads Søgaard mulighed for at få revanche. Ikke bare revanche mod tyske Florian Fritsch, der torsdag rundbarberede ECCO Tour feltet, men også revanche for en 2016-sæson, der, ødelagt af skader, slet ikke formede sig, som Ikast-talentet havde håbet.

– Sidste år spillede jeg en del turneringer på Challenge Touren, men skader betød, at jeg slet ikke kunne træne den mængde og holde det niveau, jeg gerne ville. Jeg føler, at kroppen nu er meget bedre, og selvom jeg for nylig kæmpede lidt med overanstrengelse i ryggen efter en lang træningslejr i USA, så føler jeg, at jeg kan træne, som jeg gerne vil og har behov for nu, forklarer Mads Søgaard på træningsbanen på PGA Catalunya Resort.

For kun to dage siden sluttede årets første ECCO Tour, Mediter Real Estate Masters, og det var med Mads Søgaard som bedste dansker. Alligevel er der plads til forbedringer inden det igen går løs på det luksuriøse anlæg søndag.

– Jeg føler ikke, at spillet i sidste turnering var helt dér, hvor jeg gerne vil have det, men samtidig, så føler jeg ikke heller, at det er så langt væk. Nu har jeg haft et par dage til at få trænet igennem, og så skal jeg ud og holde foden på speederen i morgen, fortæller Søgaard, der frister en lidt usikker tilværelse mellem to stole i 2017.

Mads Søgaard lykønskes af tidligere Ryder Cup spiller, Peter Hanson, efter sin sejr ved Svedala Open hosted by Peter Hanson på ECCO Touren i 2014

– Det bliver lidt en underlig start. For første gang i min karriere, føler jeg ikke rigtigt, at jeg tilhører nogen tour. De sidste to år har jeg vidst, at jeg skulle spille Challenge Tour, og inden da var det ECCO Tour. I år kommer jeg til at spille begge dele, og derfor er mit fokus i år på at spille godt, komme tilbage til en positiv udvikling og performe hver gang jeg spiller. Uanset om det er på ECCO Tour eller Challenge Tour, forklarer Søgaard, der godt ved, hvad han resultatmæssigt gerne vil have ud sæsonstarten i Spanien.

– Jeg ville elske at kunne vinde en af de her Winter Series turneringer, slutter Søgaard.

Og Mads Søgaard får i høj grad lov at opleve de stærkeste konkurrenter på klos hold. Både søndag og mandag skal han spille sammen med Europa Tour spilleren, Florian Fritsch, der for kun to dage siden vandt Mediter Real Estate Masters med syv slag, og den svenske komét, Marcus Kinhult. En stærk 3-bold, som sagtens kunne have været på Europa Touren i stedet.

Du kan se startlisten ved PGA Catalunya Resort Championship her.