Marcus Helligkilde er blandt favoritterne, når ECCO Touren 2020 starter på PGA Catalunya Resort

ECCO Tour sæsonen begynder torsdag på PGA Catalunya Resort, og selvom Spanish Masters powered by DAT er første afdeling på den danske tour, så har størstedelen af spillerne allerede været i ilden. Det gælder også Marcus Helligkilde, der har fået en drømmestart på sæsonen. 

To af Danmarks største talenter i vild duel
For halvanden uge siden snuppede 23-årige Helligkilde sejren ved Lumine Hills Open, og det gjorde han efter en drabelig duel med landsmand Oliver Hundebøll.  

– Det var helt vildt fedt. Oliver holer en 10 meter på 15. hul for at komme én foran, og så holer jeg selv to 5-7 meter på 16. og 17. hul for at komme i spidsen igen inden 18., fortæller Helligkilde om den nervepirrende og velspillede afslutning.

– På 18. hul havde jeg 102 meter til pinden med vand foran green, og selvom jeg var ved at s…. i bukserne, slog jeg det perfekte slag og fik lagt maksimalt pres på “Hunden”, fortæller Helligkilde begejstret om sejren over Hundebøll.

Feltet på Lumine i sidste uge bestod af stribevis af Challenge Tour spillere, så sejren tegner rigtigt godt for Helligkilde, der sidste år spillede sig retur fra Challenge Touren til ECCO Touren. Det skal der laves om på i år. 

– Jeg skal ud og nyde at spille golf i år. Jeg skal holde fokus på min udvikling, og så skal det forhåbentligt ende ud i, at jeg kommer retur til Challenge Touren med det samme, fortæller Helligkilde, der med sejren i sidste uge har givet sig selv gode muligheder for at opfylde det mål. 

Har arbejdet mere og hårdere end nogensinde før
Mens golfen for de fleste danskere har ligget stille over vinteren, så har unge Helligkilde knoklet på at udvikle sig som golfspiller. Og det gælder ikke kun selve golfspillet..

– Jeg har arbejdet hårdere og mere målrettet end nogensinde før. Ikke kun med spillet, men i højere grad med mig selv som helhed ift. den person og spiller jeg gerne vil være, beretter Helligkilde fra PGA Catalunya Resort dagen inden ECCO Tour åbningen. 

– Jeg har bla. fokuseret på søvn og restitution og på at udvikle min fysik og min bevægelighed. Jeg har alt for ofte været ramt af små skavanker, og det skal være slut. Så fysisk er jeg bedre rustet i år, end jeg har været tidligere, siger Helligkilde.

Derudover har Marcus Helligkilde et meget vigtigt mål med sæsonen i 2020. Et mål der kan og bør lægge fundamentet for fremtidig succes. 

– Livsglæde. Jeg skal være bedre til at sætte pris på livet, og at jeg får lov at stå op hver dag og leve af at spille golf. Jeg skal også lære at nyde det, selvom jeg ikke altid er, hvor jeg gerne vil være spillemæssigt. Hvis jeg arbejder seriøst og gør mit bedste, så skal jeg finde en glæde i dét, uddyber Helligkilde, og ser frem mod årets første ECCO Tour på PGA Catalunya Resort torsdag. Taktikken er klar!

– Det lyder ikke så spændende, men jeg skal ud og spille meget konservativt. Strategien er at ramme midten af green rigtigt mange gange, og så se, om jeg kan lave birdies derfra. Greens er firm og ganske hurtige, så det er vigtigt, at jeg ikke bliver for ivrig på de her baner, forklarer Helligkilde. 

Følg med LIVE fra torsdag morgen
Marcus Helligkildes ECCO Tour 2020 begynder torsdag kl. 08.50, og nordsjællænderen får de første to runder selskab af Oliver Hundebøll Jørgensen og tyske Niklas Adank. 

Du kan følge ECCO Spanish Masters by DAT fra torsdag morgen her. Som noget nyt opdateres scores efter hvert hul, så der er ekstra god grund til at følge med i denne sæson. 

Se alle starttider for ECCO Spanish Masters by DAT her. 

Blandt favoritterne i denne uge er bl.a. den fire-dobbelte Europa Tour vinder, Matteo Manassero. Hans deltagelse kan du læse mere om her