Jeff Winther blev ugens mandlige danske højdespringer på den officielle verdensrangliste, OWGR. Med 9. pladsen i Hero Indian Open rykkede Winther frem til 183. pladsen, en fremgang på 8 pladser i forhold til sidste uge. Jeff er stadig et stykke fra sin hidtil bedste rangering, som var nummer 136 i januar 2022.

Generelt blev det en stille uge for de danske herrer på verdensranglisten. Nicolai Højgaard er stadig bedste dansker på OWGR, og uden at spille rykkede han en enkelt plads frem, så han i denne uge er på 37. pladsen.

Thorbjørn Olesen (billedet) var til start i Texas Children’s Houston Open, men missede desværre cuttet og faldt igen i denne uge lidt tilbage til 71. pladsen. Turneringen blev vundet af tyskeren Stephan Jaeger foran Scottie Scheffler.

Jaeger avancerede til 43. pladsen, mens Scheffler igen udbyggede sit store forspring på førstepladsen. Schefflers forspring til Rory McIlroy på andenpladsen begynder at minde om dengang Tiger Woods i mange år var suveræn verdensetter.

Se hele OWGR her.

Flere af de danske damspillere leverede fine resultater i sidste uges turneringer, hvilket resulterede i fremgang på listerne, især på kvindernes verdensrangliste, Rolex Rankings.

Ladies European Tour var på besøg i Australien, hvor de to danske deltagere opnåede flotte placeringer. Nicole Broch Estrup sluttede en 6. plads i Women’s NSW Open, mens Smilla Sønderby sluttede på 12. pladsen i turneringen. Turneringen blev vundet af colombianske Mariajo Uribe.

På LPGA Tour sluttede Emily Pedersen på 21. pladsen i Ford Championship by KCC, mens Nanna Koerstz Madsen blev nummer 30. Det gav en lille fremgang på Rolex Rankings for begge spillere.

Nelly Korda vandt Ford Championship by KCC, hvilket var hendes tredje sejr i træk og den 11. i alt. Dermed udbyggede hun også sit forspring på verdensranglistens førsteplads.