Jens Kristian Thysted fra Smørum havde valgt den helt rigtige dag til at finde sit gode spil frem. Fredag gik han finalerunden i Bravo Tours Open by Enjoy Resorts på Rømø i 68 slag, strøg forbi alle forhåndsfavoritterne og sikrede sig en fortjent sejr – hans første på ECCO Tour.

Thysted var tidligere en del af det danske landshold og vandt DM i slagspil i 2022, men blev professionel i starten af 2024. Allerede i sin første start som professionel, i ECCO Tour Polish Masters, blev det til en 8. plads. Thysted har klaret cuttet i alle sine fire starter i år på Nordic Golf League, og med sejren i dag rykkede han op som nummer 11 på Golfbox Road to Europe.

Thysted var ikke engang en del af førerbolden, som bestod af Oskar Ambrosius, Alexander George Frances og Frederik Tøttenborg. Thysted var ude i tredjesidste gruppe og så længe ud til at skulle komme gennem dagens finalerunde uden en bogey på kortet. På sidste hul måtte han dog indkassere en bogey, og han endte med en samlet score på -7.

Bogeyen var kun kosmetik på scorekortet for Thysted, for sejren blev på to slag til finske Kim Koivu, der fik andenpladsen alene med -5.

Ingen af de tre i førerbolden formåede at bryde par på sidste runde. Ambrosius, som var bedste mand på anden runde, gik finalerunden i +2, 74 slag, Frances, som sluttede med dobbeltbogey på 18. hul, gik også runden i +2, mens Tøttenborg gik runden i +1.

Tøttenborg sluttede på 3. pladsen sammen med Frederik Birkelund, Oskar Ambrosius på 5. pladsen i selskab med Christian Jacobsen og svenske Albin Tidén mens Alexander George Frances dumpede ned på en delt 8. plads med Morten Toft Hansen og Johannes Axell fra Sverige.

Magnus Ingvardsen formåede at holde sin position som bedste amatør i turneringen trods en finalerunde i 78 slag. Ingvardsen endte på en delt 26. plads, bare et slag bedre end næstbedste amatør, Aksel Bakman.

Gennemsnitsscoren for finalerunden blev på 75,18 mod banens par, som er 72. Ingen spillere kom rundt på finaledagen uden mindst en bogey på kortet. Til gengæld var der flere birdiefrie runder.

ECCO Tour holder nu en længere pause. Næste turnering er Smørum Open, hvor Thysted i øvrigt har hjemmebane, fra den 29. maj. I mellemtiden spilles der tre svenske turneringer på Cutter & Buck Tour, som alle er tællende til Nordic Golf League og Golfbox Road to Europe.

Se resultatet af Bravo Tours Open by Enjoy Resorts på Rømø her.

— o0o —

Se en oversigt over alle billetterne til Danish Golf Championship

Her kan du købe billetter.

Bemærk, at der er gratis adgang for børn under 16 år til Danish Golf Championship i august og reducerede priser for unge mellem 16 og 18 år.

Der er gratis parkering for alle hele ugen. En anden god nyhed er, at parkeringspladsen kun ligger to flækkede sandjern fra banen.

Her kan du læse nogle af vores andre spændende nyheder.

Læs mere – Rasmus Neergaard-Petersen er i front i Abu Dhabi

Læs mere – God dansk start i Japan

Læs mere – Birkelund i front på Rømø

Læs mere – En duft af kaffe på teestedet

Læs mere – Ugens overblik over de danske spillere – hvem spiller hvor

Læs mere – Knist hoppede 94 pladser frem – Neergaard-Petersen fører Challenge Tour